Van kop tot staart: ossenhaas

Van kop tot staart: ossenhaas

09 apr

De keurslagers van Theo Barten vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk van het lekkere Rivierenlander Rundvlees verloren gaat. We gebruiken daarom alle delen van de koe: van kop tot staart. Bijvoorbeeld de ossenhaas.

Geliefd luxevlees
Eigenlijk behoeft dit bekende stukje rundvlees geen introductie. De ossenhaas is het meest malse en zachte deel van het rund. Dat maakt het tot een geliefd stukje luxevlees. De ossenhaas is een spier die bestaat uit drie delen: kop, middenstuk en staartstuk. De kop wordt ook wel chateaubriand genoemd, het middenstuk is beter bekend als tournedos en het staartstuk als filet mignon.

Verschillende producten
Van de ossenhaas worden veel verschillende, meestal luxe gerechten gemaakt. In restaurants is het vlees vaak verkrijgbaar in de vorm van tournedos of ossenhaaspuntjes. Thuis kun je de ossenhaas in plakken snijden en in de pan licht aanbakken of in zijn geheel in de oven garen. Ook voor deze heerlijke tartaar is dit malse vlees erg geschikt.

Heerlijke tips
Benieuwd wat je nog meer kunt maken met dit stuk Rivierenlander Rundvlees? Vraag het aan je eigen Theo Barten Keurslager.