Tartaar van Ossenhaas

Tartaar van Ossenhaas

09 apr

Tartaar Ossenhaas

Aantal personen

4

Moeilijkheidsgraad

2/5

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

218 kcal (916 KJ). Eiwit: 20 g. Vet: 15 g (waarvan 11 g onverzadigd). Koolhydraten: 2 g.

Ingrediënten 

  • 300 g Ossenhaas, fijngesneden
  • 50 g fijne Rucola
  • Half sjalotje, gesnipperd
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 4 plakjes Serranoham
  • 1 eetlepel Truffelolie
  • Halve theelepel truffelpaddenstoelen-tapenade


Bereiding

Meng de ossenhaas met het sjalotje, de geroosterde pijnboompitten en de truffelmayonaise. Breng op smaak met zout en peper en vul hier 4 ronde garneerringen van 5 centimeter doorsnee mee. Plaats op vier borden en verwijder de ring. Drapeer op iedere tartaar een rozetje Serranoham. Besprenkel de Rucola met wat olie en leg er een plukje van op de ham. Meng de truffelolie met de tapenade van truffelpaddenstoelen en druppel dit om de tartaartjes.

Eet smakelijk!