Van kop tot staart: de lende

Van kop tot staart: de lende

29 apr

De keurslagers van Theo Barten vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk van het lekkere Rivierenlander Rundvlees verloren gaat. We gebruiken daarom alle delen van de koe: van kop tot staart. Bijvoorbeeld de lende.

Dik en dun
Als we de koe van boven af bekijken is het stuk net voor de staart, de dikke lende, een van de mooiste stukken van het rund. Richting de kop loopt de dikke lende over in de dunne lende, waarvan onder meer entrecote wordt gesneden.

Op de gril
De biefstuk van dikke lende heet ook wel rumpsteak en is mals en smakelijk. De zijlende is het vaste deel van de dikke lende en nog malser. Kenmerkend voor het vlees van de lende is de lichtrode kleur en de fijne en vaste structuur. Het kan zowel rauw als gaar genuttigd worden en is daardoor heel geschikt voor mooie magere lappen die prima kunnen worden gegrild. Is je eetlust opgewekt? Maak dan deze heerlijke gegrilde runderlende gevuld met knoflook-kruidenpesto.

Benieuwd wat je nog meer kunt maken met dit stuk Rivierenlander Rundvlees? Vraag het aan je eigen Theo Barten Keurslager. Eet smakelijk!