Kroketten van rundersukade

Kroketten van rundersukade

19 mrt

Moeilijkheidsgraad:

4/5

Bereidingstijd:

langer dan 60 minuten

Voedingswaarde

327 kcal (1153 kJ). Ei wit: 5 g. Vet: 5 g (waarvan 2 g onverzadigd). Koolhydraten: 61 g.

Ingrediënten

500 g rundersukadelappen
8 g gelatineblaadjes
50 g boter
350 g bloem
350 g rundvleesbouillon
Half bosje peterselie, fijngesneden
3 eieren, losgeklopt
500 g Panko (grof broodkruim)
Olie (om in te frituren)

Bereiding

Dep het sukadevlees droog met keukenpapier. Vul een pan met 1,5 liter water en wat zout en doe het vlees erbij. Laat dit 2 uur zachtjes koken. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Snijd de gare sukadelappen heel fijn.

Week vervolgens de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de boter in een pan en voeg in één keer 100 gram bloem toe. Roer dit goed en laat het 3 minuten garen. Voeg de bouillon toe en breng deze al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Laat het iets afkoelen en voeg vervolgens het fijngesneden vlees en de peterselie toe. Roer het geheel goed, breng het op smaak met peper en zout en laat het mengsel afgedekt afkoelen in de koelkast.

Vorm met je handen kroketten van het afgekoelde vleesmengsel. Maak ze niet te dik, anders moeten de kroketten te lang frituren. Zet drie diepe borden klaar: één met de rest van de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met de Panko. Haal de kroketten achtereenvolgens door de drie borden in die volgorde. Leg de gepaneerde kroketten een half uur terug in de koelkast. Verhit tot slot frituurolie tot 180 graden. Frituur de kroketten tot ze goudbruin zijn, in ongeveer vier minuten. Laat ze voor het serveren even op keukenpapier uitlekken.

Eet smakelijk!