Even voorstellen: slager Ron de Jong

Even voorstellen: slager Ron de Jong

16 apr

Ron de Jong is de bedrijfsleider van de nieuwste Theo Barten Keurslagerij. Afgelopen oktober opende hij dit filiaal in de wijk IJsselmonde in Rotterdam. Een thuiswedstrijd voor deze rasechte Rotterdammer, die op 10 minuutjes fietsen van zijn winkel woont.

Uitdagend ondernemen
“Het leiden van de winkel in IJsselmonde is leuk, maar ook een uitdaging,” aldus De Jong. “De mensen hier hebben vaak minder te besteden, het publiek is vergrijsd en er is veel concurrentie”. Ondanks dat blijft De Jong positief. Hij is blij met de introductie van Rivierenlander Rundvlees. “Ik merk dat er in de media veel aandacht is voor duurzaam eten. Vooral de jongere doelgroep wil minder vlees eten, maar wel van goede kwaliteit. Deze doelgroep wil ik graag aanspreken en ik denk dat Rivierenlander daaraan zeker zal gaan bijdragen”.

Kant-en-klaar stoofvlees
Zelf doet de creatieve slager er ook van alles aan om zijn producten te laten opvallen. Zo verkoopt hij uniek kant-en-klaar stoofvlees. “Het vlees stop ik ’s avonds in een speciale oven die het in een nacht tijd supermals maakt. Mensen die de zakjes gestoofd vlees kopen behoeven het alleen maar op te warmen in een pannetje heet water, zelfs de jus zit er al bij. Op deze manier hoop ik de mensen op een gemakkelijke manier kennis te laten maken met ons kwaliteitsvlees. Ze kunnen straks niet meer om deze winkel heen”.