Even voorstellen: Slager Cees Rijerkerk

Even voorstellen: Slager Cees Rijerkerk

07 mei

Cees Rijerkerk is wat je noemt een slager in hart en nieren. Op zijn achtste hielp hij al in de paardenslagerij van zijn grootvader, vanaf zijn veertiende zit de nu 58-jarige vakslager onafgebroken in het slagersvak. Sinds twee jaar is hij bedrijfsleider van keurslager Theo Barten in Werkendam, na een half jaar te hebben meegedraaid in de worstmakerij pal achter de slagerij.

Worstmakerij
De worstmakerij van Theo Barten is een verhaal apart. “Worst- én vleeswarenmakerij”, vult Cees aan. “Hier worden ook diverse gekookte soorten worst gemaakt, allerlei soorten ham, rosbief en gegrilde vleeswaren zoals gebraden en gegrild gehakt. Alles vers en ambachtelijk bereid volgens eigen recepturen”.

Werkendammertjes
De rookworsten vielen vorig jaar in de prijzen bij een keuring van de Vereniging Van Keurslagers; zowel de runderrookworst, de grove én de fijne rookworst. “Vooral in de winter vliegen ze over de toonbank”, weet Cees. “Maar rookworst is eigenlijk het hele jaar lekker. Dat geldt ook voor onze specialiteit: Werkendammertjes, gedroogde rookworstjes”.

Rivierenlander
Het persoonlijke contact met de klant maakt het werk voor Cees zo mooi, vertelt hij. In de slagerij werken 14 mensen. Dat is geen overbodige luxe want de winkel is zes dagen van de week open (behalve zondag) vanaf acht uur ’s-ochtends. Het Rivierenlander Rundvlees dat sinds kort wordt verkocht biedt de klant nog meer keuze. Cees: “Lekker vlees om mee te werken, smaak en kleur hiervan is én blijft goed. Het komt van prima vleeskoeien uit de streek. Wat mijn favoriete stukje vlees is? Dat is côte de l’os, tussen fijne rib en dikke lende. Dat is zó lekker mals!” Onze tip: neem de proef op de som en rij er gerust even voor om, naar Werkendam!