Van kop tot staart: sukadestuk

Van kop tot staart: sukadestuk

19 mrt

De keurslagers van Theo Barten vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk van het lekkere Rivierenlander Rundvlees verloren gaat. We gebruiken daarom alle delen van de koe: van kop tot staart. Bijvoorbeeld het sukadestuk.

Sukade?
Sukade is eigenlijk de gekonfijte schil van de vrucht van de sukadeboom. Dit ietwat bittere schilletje wordt vaak gebruikt als vulling in taart en krentenbrood. Het sukadestuk is naar dit product vernoemd. Door dit stuk vlees loopt namelijk een peesje dat na bereiding wat naar sukade smaakt.

Lekker stoofvlees
Het sukadestuk komt uit de schouder van de koe en is te herkennen aan de pees die dwars door het stuk vlees loopt. Van het sukadestuk worden meestal sukadelappen gesneden. Dit is echt stoofvlees en daarom het lekkerst na een flinke tijd op het vuur te hebben gestaan. Je kunt het vlees vervolgens zo opeten of verwerken in een stoofschotel. Heb je iets meer tijd, en zin in echte verwennerij? Maak dan deze heerlijke kroketten van rundersukade.

Heerlijke tips
Benieuwd wat je nog meer kunt maken met dit stuk Rivierenlander Rundvlees? Vraag het aan je eigen Theo Barten Keurslager.

Eet smakelijk!