Zoetzuur stoofvlees

Zoetzuur stoofvlees

02 dec

Rivierenlander stoofvlees

Ingrediënten

  • 800 g runderriblap
  • 2 eetlepels boter
  • 300 ml rode wijnazijn
  • 4 grote rode uien, grof gesneden
  • 5 kruidnagels
  • 4 laurierbladen
  • 5 jeneverbessen, gekneusd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 eetlepels appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe deze in een kom met de azijn en meng daar de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen goed doorheen. Voeg eventueel water en azijn toe om te zorgen dat het vlees volledig onder staat.
  2. Dek de kom af en laat het vlees in de koelkast minstens één dag marineren.
  3. Neem het vlees uit de marinade en laat het in een zeef goed uitlekken. Bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  4. Braad het vlees in een braadpan met de boter op hoog vuur. Voeg, als dit bruin is, de uien toe. Doe vervolgens de knoflook erbij en laat deze kort meebakken. Draai het vuur vervolgens laag en blus af met de marinade. Meng de appelstroop er goed doorheen en laat dan het vlees gedurende 2 tot 3 uur gaar stoven.
  5. Haal het vlees weer uit de pan en verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen. Meng de ontbijtkoek door het kookvocht om het te binden. Zorg er wel voor dat de saus niet te dik wordt. Voeg tenslotte het vlees weer toe en laat het geheel nog even goed doorwarmen.

Aantal Personen 6

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd: Langer dan 60 minuten

Voedingswaarde: Per persoon: 349 kcal / (1460  kJ). Eiwit: 29 g. / Vet 17 g (waarvan 7 g onverzadigd). / Koolhydraten 19 g.